Kim wil specialist worden in de grote drie

 

Interview Kim

 

door | aug 27, 2019 | Blog, Uitgelicht

Hij maakte en plaatste reclameborden en werkte daarna als ploegchef in het magazijn van de grootste autobandendistribiteur van Europa. Nu werkt hij bij System4 als front-end developer. Hij heeft een voorliefde voor JavaScript frameworks als Vue.js en React. “Bijna een jaar lang heb ik, dag in dag uit, met Vue.js gewerkt. Vanaf toen is het wel mijn expertise geworden”, vertelt Kim. “Maar uiteindelijk is het wel mijn wens om specialist te worden in de grote drie: Angular, React en Vue.js.”

Over kim

Een onverwachte wending

Dat Kim uiteindelijk developer is geworden, is enigszins toevallig. “Ik wilde iets anders gaan doen en dacht zelf meer aan DTP”, vertelt Kim. “Maar een zwager zei dat ik dan beter webdesign kon gaan doen omdat daar meer werk in zou zijn.” Niet lang daarna neemt Kim het besluit om de opleiding Webdevelopment te gaan volgen aan het Mediacollege. Hij leert daar over HTML, CSS, JavaScript en PHP. Toch schrikt hij wel even bij zijn eerste baan als developer.

Kim: “Ik heb veel geleerd op het Mediacollege maar in de praktijk kwam ik erachter dat het pas de basis was.” Kim laat zich er niet door afschrikken maar pakt de kans met beide handen aan. “Ik probeerde zoveel mogelijk te leren. Tijdens het werk maar ook in mijn vrije tijd”, zegt Kim. Het is niet voor niets: “Binnen twee jaar draaide ik zelfstandig projecten.”

pasfoto Kim - Vue.js developer bij System4

“ALS IK BIJ KAN LEREN, BESTEED IK DAAR HEEL GRAAG MIJN TIJD AAN.”

aanstekelijk enthousiasme

Van Angular naar Vue.js

Tijdens een lange vakantie leerde Kim zichzelf de beginselen van Vue.js. “En toen ik terug kwam van vakantie kon ik niet wachten om daar iets mee te gaan doen. Ik wist alleen niet precies wat”, vertelt hij. Zijn werkgever op dat moment werkt met een zelfontwikkeld CMS met een AngularJS front-end. “Omdat het verouderd was, moest het CMS herbouwd worden. Ik stelde voor om de front-end in Vue.js te ontwikkelen in plaats van Angular. Het aantrekkelijke van Vue is namelijk dat het tegelijkertijd zowel heel krachtig als eenvoudig is.” Kims enthousiasme over Vue.js werkt aanstekelijk en hij mag de front-end van het CMS ombouwen.

De verschillende klanten die gebruik maken van het CMS zijn minstens net zo enthousiast als Kim. Zij maken dan ook graag gebruik van de expertise van deze Vue.js developer. De afgelopen jaren heeft Kim voor diverse opdrachtgevers een breed scala aan producten in Vue ontwikkeld. Hij begrijpt niets van het vooroordeel dat Vue.js alleen voor kleinere applicaties en gedeeltes van een website toepasbaar zou zijn. “Wanneer je het framework goed onder de knie hebt, kun je er alles mee”, stelt Kim.“Het is maar net hoe je het opzet. In principe is hetzelfde mogelijk als met React of Angular.”

Kim’s technieken

Waar hij goed in is:

Vue.js

React

javascript

Ontwikkeling

cursussen en homeprojects

Op dit moment verdiept Kim zich in React: “Ik wil als front-end developer zo compleet mogelijk zijn. Vue.js ken ik. Nu is het tijd voor een volgende techniek.” Kim volgt cursussen maar besteedt zeker net zoveel tijd aan zogenaamde homeprojects: “Daar leer je toch het meeste van.”   

De drang om zichzelf te ontwikkelen is een van de redenen dat Kim voor System4 heeft gekozen. “Door te werken voor verschillende opdrachtgevers leer ik meer.” Bij voorkeur werkt hij aan een project dat hij samen met meerdere mensen van scratch kan opbouwen. En dan een mooi product neerzetten. Met zijn meest recente opdracht viel hij wat dat betreft met zijn neus in de boter: “Daar was nog geen webapplicatie en kon ik dus echt iets neerzetten.” Je ziet het plezier bij Kim van zijn ogen afstralen. “De opdrachtgever had de nodige research gedaan en kwam uit bij Vue.js. Zij zijn toen gaan kijken of ze het zelf konden oppakken maar hebben toen besloten om externe expertise in te huren om in relatief korte tijd een goede basis neer te zetten en zelf verder te ontwikkelen. En daar kon ik hem ook alleen maar gelijk in geven.”  

foto van Kim - frontend developer en Vue.js specialist bij System4

Ergens dit jaar komt de nieuwe versie van Vue.js (3) uit met een aantal verbeteringen. Kim is er erg benieuwd naar. Toch zou hij het liefst aan de slag gaan met een project in React: “Ik kan daar intussen al behoorlijk mee uit de voeten. Kom maar op en ik maak het voor je in orde.” Het is kenmerkend voor Kim: “Ik ben recht door zee. Ook bij mijn opdrachtgevers. Maak het concreet. Dat is ook gewoon het meest efficiënt.”

Frontend Developer nodig?

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?