Uitlenen voor jouw toekomst!

door | okt 26, 2017 | Nieuws

System4 houdt niet van het woord detacheren. In dit blogbericht schrijven we het toch één keer voluit. Wij zijn namelijk een groep van ervaren developers die graag hun kennis en ervaring inzet om een opdrachtgever verder te helpen. De opdrachtgever mag ons hiervoor lenen. Dat klinkt wat positiever, toch? Want in onze beleving is het uitlenen van onze professionals ook de beste manier van werken. In dit blogbericht geven we aan waarom dit zo voor werknemers geldt.

In het volgende blogbericht gaan we in op de voordelen van het uitlenen van onze werknemers voor werkgevers.

 

 

 

System4

“Wij zijn een groep van ervaren developers die graag onze kennis en ervaring inzet.”

Vast contract

Als werknemer geniet je van de voordelen van een vast contract met de zekerheid op een maandelijks inkomen. Werkinhoudelijk zit je niet ‘vast’, want zodra een project ten einde is zorgt System4 er voor dat er weer een nieuw project voor je klaar staat. Met deze manier van werken kom je bij veel verschillende bedrijven en projecten terecht.

Je kunt jezelf ook direct aan een opdrachtgever verhuren en dus als ZZP’er aan de slag gaan. Een ZZP’er kan per uur meer vragen, maar als een project ten einde komt, stoppen ook de inkomsten. Degene die in dienst is bij ons weet zich van inkomen verzekerd, ook als er even geen werk is. Wij zorgen voor de projecten, zodat jij je kunt focussen op datgene wat je graag doet: programmeren!

Ontwikkeling

Door het werken bij verschillende opdrachtgevers met uiteenlopende projecten ontwikkel je brede ervaring en kennis. Je komt sneller alle denkbare situaties tegen dan in vast dienstverband bij één werkgever. Vooral als programmeur is het belangrijk om met veel verschillende systemen te werken en hierdoor jouw kennis uit te breiden. Met deze kennis kun je opdrachtgevers in de toekomst nog beter ondersteunen en kun je uitgroeien tot een ervaren allrounder. Daarbij kun je kijken naar waar jouw kracht als developer ligt en welke projecten jou het meeste aanspreken.

Als starter kan je een schat aan werkervaring opdoen in verschillende projecten bij verschillende bedrijven met verschillende culturen. Zeker als je net uit de collegebanken komt is dat ideaal. Je doet veelsoortige projecten bij verschillende opdrachtgevers, wat dat betreft heeft het veel parallellen met een traineeship.

Jouw voorkeur

Het ene project is het andere niet. Het kan voorkomen dat je in een project terechtkomt dat niet helemaal jouw smaak is of niet aansluit bij jouw ambities en passie. Hiervoor kun je in overleg met jouw collega consulent die samen met jou op zoek gaat naar een geschikt project. De opdrachtgever zoekt natuurlijk iemand die gemotiveerd en gedreven aan een project kan beginnen en zijn kennis daarvoor kan inzetten. Na verloop van tijd weten wij precies waar je goed in bent en welke werkzaamheden bij jou passen. Voor jouw persoonlijke ontwikkeling is het devies om projecten uit te kiezen die telkens iets nieuws aan je ervaring toevoegen en hierdoor jouw CV uitbreiden. Voor developers geldt: hoe meer ervaring van verschillende projecten, applicaties en systemen, hoe beter. Hier denken we graag met je mee.

Doorgroeien

Heb je ambities als ondernemer? Dan is de werkwijze van System4 helemaal een goede start. Door het uitlenen aan verschillende opdrachtgevers ben je voorbereid om als ondernemer door te groeien. Je bent flexibel werkzaam tijdens het uitlenen, hebt een netwerk opgebouwd en ziet je de verschillen tussen organisaties door de uiteenlopende projecten.

Nadelen

Een nadeel is echter dat je altijd te maken hebt met twee partijen. Hierdoor moet je vakantie, ziekte en huishoudelijke mededelingen altijd twee keer kunnen overleggen. Dit vergt enige communicatieve eigenschappen. Hierin faciliteert System4 en zorgen wij voor een prettige en effectieve communicatie.

Wij zijn altijd op zoek naar gedreven collega developers om onze groep te versterken en opdrachtgevers beter van dienst te kunnen zijn. Ben jij op zoek naar flexibiliteit én zekerheid als developer? Bekijk onze vacatures en neem contact met ons op!