System4 Scrum Meeting

 

door | nov 24, 2017 | Nieuws

Afgelopen zaterdag 18 november is Scrum Master Bas Weissenbacher bij ons als spreker te gast geweest. Zijn lezing over de meest gebruikte softwareontwikkel-methode, Scrum, heeft ons team van developers een les geleerd over deze essentiële werkwijze. De dagvullende meeting resulteerde in een leerzame middag met een lekkere lunch (van dehapjesplankvanank.nl) en de hele groep is in de avond gezamenlijk naar de Wereldkeuken in Nijmegen geweest.

Scrum is de meest gebruikte werkwijze voor ICT projecten. Erg belangrijk dus voor developers om Scrum onder de knie te hebben. Hoeveel weet jij van de Scrum methode? We onderaan dit blogbericht een quiz om jouw kennis te testen.

 

System4

“Voor meer informatie over Scrum kun je kijken op de Scrum ‘bijbel’: www.scrumguides.org

System4

Bas is eigenaar van Weibach en verzorgt tijdelijke ICT ondersteuning in de vorm van Scrum Master of Product Owner. Door zijn ervaring als Scrum Master en Product Owner wist hij ons uitgebreid alle ins en outs van de methode te benoemen. De meeste organisaties waar onze developers terechtkomen werken volgens de Scrum-methode, waardoor deze presentatie voor ons hele team van grote waarde was.

Scrum is een term uit de Rugbysport, waarbij de spelers in een groep de bal naar voren proberen te duwen. Dit metafoor is te herkennen in de Scrum softwareontwikkelmethode. Het is een simpel raamwerk, waarbij het team en het product centraal staan. Het bestaat uit een aantal vaste activiteiten en rollen, maar het belangrijkste gegeven is dat het team ‘self-managing’  is en er met behulp van sprints en evaluaties strak op het proces van het project zit.

Develop