System4 op Cloudfest

door | mrt 22, 2018 | Nieuws

Er gaat natuurlijk geen WHD voorbij, zonder de aanwezigheid van ons System4-team. Een deel van onze medewerkers waren weer aanwezig in het Duitse Rust voor de World Hosting Days. Of beter gezegd: Cloudfest. Vorig jaar veranderde het festival zijn naam, maar het festival bood dezelfde buitengewone ervaring. Van 13 t/m 16 maart was System4 op het festival aanwezig.

Het Europa-park was de bijzondere locatie van Cloudfest. Met twee campers vol ging ons team op roadtrip richting Duitsland voor het gezellige teamuitje. Het festival stond weer in het teken van inspirerende presentaties, zijn hosting en data beurs, maar ook.. bierfest.

System4 cloudfest camper

“Een inspirerend uitje, maar bovenal gezellig met het team ertussenuit.”

system4 op cloudfest snowden

Interessante sprekers

Alexander Schulz, slackliner. De durfal Alexander sprak op het festival over het ‘uit je comfortzone stappen’. Hij heeft al op meerdere koorden tussen hoge gebouwen en bergen gebalanceerd en was de uitgelezen persoon om ons te vertellen hoe je angsten overwint. Zelf gaf hij toe nog vaak bang te zijn. Echter, geeft hij aan, dat deze obstakels hem juist tot zijn potentieel brengen. Bekijk hier een filmpje van de balanceerder op koord.

Ook de aankomende GDPR wetgeving werd behandeld. Edward Snowden werd hierin onder ander op het scherm vertoond vanuit Rusland. De presentatie ging over de ingewikkelde invoering van de wet over databescherming. Bedrijven besteden er veel tijd en geld aan om aan deze wet te voldoen. De wet lijkt er aan te komen en Snowden is een vooraanstaand persoon om fel tegen deze wet te zijn. Een interessante discussie over voor- en nadelen van de wetgeving en wat het voor jouw bedrijf zal betekenen.

Bierfest

’s Avonds was er natuurlijk genoeg ruimte voor een feest en was er in het zuiden van Duitsland een Bierfest als afsluitend feest van de festivaldagen. Een interessante week voor onze collega’s die terugkwamen met bijzondere verhalen en gewonnen giveaways.