System4 op Cloudfest:

Work hard, play hard

door | apr 4, 2019 | Blog

Vorige week waren we met een groot deel van ons team aanwezig op CloudFest. Een compleet elftal van System4 vertrok maandagmiddag met een paar auto’s en een camper richting Zuid-Duitsland. In het plaatsje Rust nam een deel van ons intrek in een pension en werd de camper geparkeerd. Na het eten van een goede Duitse schnitzel met bijbehorende pul bier waren we klaar voor de conferentie met diverse talks en de beurs die de volgende dag zou starten.

Overdag werd de beurs in het Europa Park uitgebreid bezocht. Daar zagen we interessante oplossingen voor bijvoorbeeld cloudbased email en messaging, interessante toepasssingen met raspberry pi’s maar ook indrukwekkende serveropstellingen van Intel. Uiteraard lag tijdens de beurs de nadruk vooral op verkopen, dus om wat meer kennis op te doen, werden ook de verschillende talks niet overgeslagen. 

“Work hard…

Tijdens die presentaties leerden we onder andere dat The people at this conference control 90% of the internet (daarom was het maar goed dat niet iedereen van System4 mee naar Cloudfest was zodat de overige 10% van het internet eveneens in goede handen was ;). Interessant was ook een presentatie van Tatiana Tropina (cybercrime expert @ Max Planck Institute) over de impact die de Europese E-evidence Proposal zal hebben op bijvoorbeeld hosting bedrijven. Minstens zo interessant was de talk van Melanie Buck (GoDaddy) over waarom er zo weinig vrouwen in de IT werkzaam zijn en waarom dit zo spijtig is. Hier liggen zeker kansen!

… play hard”

Het motto van Cloudfest was Work hard, play hard. Dit werd volledig waargemaakt. Want waar de beurs en de talks vooral in het teken stonden van de cloud, kwam in de avond meer het fest aan bod. Tussendoor kon ook gebruik gemaakt worden van verschillende attracties in het pretpark.
Jelle en Kim bewezen trouwens op de beurs dat ze niet alleen goede developers zijn maar ook niet zouden misstaan op een Formule1-circuit.  Allebei waren ze namelijk de snelste racer van de dag in de simulator en gingen naar huis met een groot Lego-pakket.

Het moment dat bij verschillende stands bier werd uitgedeeld of verschillende wodka’s geproefd konden worden, was het universele teken dat het fest-gedeelte van de conferentie zou gaan beginnen.
Niet alleen inhoudelijk was CloudFest een enerverend event maar ook in de avond was er optimaal entertainment. Van headbangen op de muziek van Skid Rows zanger Sebastian Bach en het springen op de hiphop van Run DMC tot meezingen met je favoriete liedje in de karaokebar. Wij hebben ervan geleerd en genoten. Ga jij een volgende keer ook met ons mee?