De voordelen van Go en Node.js uitgelegd

door | feb 12, 2019 | Blog, Nieuws, Uitgelicht

Onze maandelijkse meeting stond dit keer in het teken van Go en node.js. En, zoals gebruikelijk bij System4, in het teken van lekker eten natuurlijk!
Developers Steve en Elmar presenteerden hun bevindingen over het werken met deze twee programmeertalen. Ze gingen in op de vraag wat deze technieken nu zo onderscheidend maakt en in welke situaties je zeker van deze talen gebruik zou kunnen maken.

Node.js

Node.js is oorspronkelijk door Google bedacht om snellere applicaties te kunnen ontwikkelen. Het beroemdste voorbeeld hiervan is Google’s browser Chrome.
Het grote voordeel van node.js is dat het meerdere taken tegelijkertijd kan uitvoeren waar traditionele programmeertalen dit niet kunnen. Hierdoor kan node.js veel meer requests per seconde aan dan andere talen. Dit maakt het extreem snel. Node.js is dan ook erg geschikt wanneer je veel data moet verwerken. Steve zag met name mogelijkheden om met node.js snelle API’s te ontwikkelen.

Golang

Go, ook wel Golang, is net als node.js oorspronkelijk ontwikkeld door Google. Nu is het echter vooral een community driven open source-porject. Als programmeertaal is Go erg toegankelijk. Go heeft een steile leercurve waardoor je er snel mee aan de slag kunt. De taal is logisch om mee te werken en gemakkelijk te lezen. Go compileert ontzettend snel waardoor het meer aanvoelt als een scripttaal dan als een compileertaal. Volgens Elmar is Golang vooral geschikt om toe te passen in een microservices architectuur. De kracht van Go is dat je er een heleboel kleine services mee kunt bundelen die maar één ding doen maar dat dan wel heel goed doen.

Maandelijkse meetings bij System4

Elke maand houden we bij System4 een meeting. Ideaal om kennis uit te wisselen met je collega’s. Maar ook gezellig. Voorafgaand dineren we namelijk samen. Dit keer hoorde je onze foodies vooral met elkaar in discussie gaan over de beste rijsttafel. Bij de presentaties werd juist veel kennis en ervaring uitgewisseld. En hoewel we gek zijn op ons werk, doen we meer. Zo houden we regelmatig een gameavond of gaan we met zijn allen op stap. Naar Tokyo bijvoorbeeld.

 

Lijkt dit jou wel iets? Word dan developer bij System4. Kijk eens bij onze vacatures en wie weet zien we jou wel op de volgende bijeenkomst!