Pas op voor nepfacturen!

door | apr 11, 2018 | Blog

Ze zijn er weer, de spookfacturen van NL Domein Host. Uiteraard bestaat het bedrijf niet en proberen oplichters op deze manier ontvangers te overtuigen van een factuur die je niet moet betalen! Het gaat zelfs om een vrijblijvende aanbieding, die bij betalings als bevestiging wordt beschouwd.

System4 zal nooit facturen op deze manier versturen. Daarnaast zal er duidelijk het System4 logo boven de factuur moeten staan. Twijfel je aan een factuur, neem dan contact met ons op of jouw hostingbedrijf, zodat je niet in deze oplichting trapt. Daarbij zal er in de factuur altijd duidelijk worden vermeld om welke domeinnaam het gaat. Wat niet van toepassing is op deze nepfactuur.

Deze nepfactuur is de afgelopen jaren ongewijzigd in omloop geweest. Zo duiken er ieder jaar meldingen vanaf 2012 op. En nu dus ook weer in 2018.

 

 

Pas op voor nepfacturen

“Ons advies: betaal nooit bij twijfel en lees de kleine lettertjes.”

Waaraan herken je deze oplichting?

  1. De mail is niet persoonlijk.
  2. Er wordt nergens vermeld welk domein je zal registreren.
  3. In de kleine lettertjes staat dat het om een toekomstige ‘nog aan te vragen’ naam gaat. “Op grond van de aan ons op basis van het bovenstaande verleende opdracht, welke als factureringsgrondslag dient leveren wij u de navolgende dienst, het registreren van de .co of .info domein extentie gekoppeld aan uw huidige .nl domeinnaam.”
  4. Verder staat er in de kleine lettertjes letterlijk: “Dit is een aanbieding en geen factuur,betaling van deze aanbieding wordt beschouwd als opdrachtbevestiging.”
  5. Er zitten ook taalfouten in de tekst, zoals ‘domein extentie’ en ‘factuur,betaling’.

Met een klein onderzoek kom je er al snel achter dat er een Spaans rekeningnummer wordt vermeld. Daarnaast is er ook geen website van NL Domein Host bekend. Er is wel een website die fraudehelpdesk heeft gemaakt voor het waarschuwen van de oplichting (www.nldomeinhost.nl).

Daarbij is het bedrag dat de oplichters ook exorbitant hoog. Een dergelijke prijs voor een domeinregistratie is niet volgens de huidige markt. Een domeinregistratie kost bij System4 v.a. €5,- per jaar. Meer informatie over onze diensten en prijzen? Neem contact met ons op: 0413 319 444.

Wat moet ik doen als ik deze factuur heb ontvangen?

Wanneer je deze factuur hebt ontvangen moet je in ieder geval niet betalen! Je hebt geen enkele betalingsverplichting. Deze mail kan direct in de versnipperaar. Je kunt een melding maken bij fraudehelpdesk en contact opnemen met je hostingbedrijf bij twijfel.

Facturen van System4

De facturen van System4 kunt u altijd vinden in ons klantenpaneel. Die kunt u bereiken via deze link: klanten.system4.nl/klantenpaneel. In dit portaal kun je alle (echte!) facturen van System4 vinden en kun je ook gemakkelijk nieuwe diensten bestellen.

Ben je jouw inloggegevens kwijt of ben je benieuwd naar onze diensten? Neem contact met ons op, we helpen je graag verder.

Voorbeeld van de nepfactuur van NL Domein Host: