Specialist in de spotlights: Michael

door | jan 15, 2018 | Nieuws

“Dat is wat mij bij System4 bracht.”

System4 heeft een team van gemotiveerde developers. Ieder met zijn eigen kwaliteiten. Vanuit ons kantoor of op locatie bij klanten werken onze ervaren collega’s aan uitdagende projecten.

We stellen je graag voor aan Michael. Hij is deze maand 10 jaar in het vak en binnenkort zelfs 20 jaar in de ICT wereld werkzaam. Eén van onze meest ervaren en gewaardeerde developers.

 

 

Specialist in de spotlights Michael 2

“Blijf bij je leest. Ga niet van alles door elkaar doen, maar zorg dat je doet waar je goed in bent.”

Van je hobby (niet) je werk maken

Zijn vader was vroeger zendamateur. Het schrijven van de software van packet radio op de commodore 64 was de inspiratie voor de toen nog jonge Michael. Zijn eerste ervaringen met het schrijven van code. Later op de basisschool verveelde hij zich tijdens de computerlessen en ging ‘stiekem’ aan de slag met het schrijven van zijn kleine Basic programma’.

Het was voor Michael al snel duidelijk: programmeren werd zijn grote hobby. “Ik heb altijd gezegd: maak van je hobby niet je werk, want ik dacht altijd dat de hobby dan niet meer leuk zou zijn.” Zijn droom was eigenlijk om kok te worden, maar daar is het helaas niet van gekomen. Daarna trad hij in de voetsporen van zijn vader en werd hij elektromonteur. Door een ongeval moest hij stoppen met het werk en op zoek naar een andere passende baan.

Een begin in de ICT-wereld

Natuurlijk bleef Michael bezig met zijn hobby en passie. Hij weet nog dat zijn ouders vroegen om hulp met hun winkel. Er moest een koppeling komen tussen de fysieke winkel en de website. “In PHP heb ik een script voor de website gemaakt om de voorraad te kunnen zien op de website. Dan hebben we het over de Jaren 90. Alles op het internet was toen innoverend.” In 1999 stapte hij in de ICT-wereld. In Heerlen ging hij werken als systeembeheerder bij de belastingdienst. “14 juli, ik weet het precies. Vooral omdat dit nu ook de geboortedag is van mijn zoon”, lacht Michael. Als systeembeheerder merkte hij dat hij van zijn hobby toch wel zijn beroep kon maken.

“In die tijd kwamen steeds meer recruiters actief in het ICT vakgebied. Via hen kwam ik bij een detacheringsbureau voor developers terecht. In een sneltrein tempo heb ik als developer voor vele opdrachtgevers mogen werken”, herinnert Michael zich. Dit tekent ook de loopbaan van vele developers. Voor een developer is het belangrijk om met veel systemen uit de voeten te kunnen en zoveel mogelijk ervaring op te doen. Door de brede ervaring van Michael werd hij zelfs meer als leidinggevende functie en minder als uitvoerende developer ingezet. “Ik ambieer als Lead Developer, maar ik wil ook blijven programmeren. Dat is wat mij bij System4 bracht.”

Specialist in de spotlights Michael 3

Veelzijdige Lead Developer

Bij System4 is hij inzetbaar voor zowel backend als frontend development. Het liefst werkt hij voor uitdagende projecten die hem met onbekende programmeertalen op de proef stellen. “Ik ben bekwaam met backend technieken als Magento 1 en 2, Laravel, Zend en Symfony. Maar ook met frontend technieken zoals HTML, CSS, Javascript en Angular, VueJS en React.” Een veelzijdige developer zoals Michael zijn er zelden. De variërende loopbaan van Michael maakt hem de Allround/DevOps (lead) Developer zoals hij nu is. Voor een developer is het belangrijk om aan zo veel mogelijk nieuwe en uitdagende projecten te werken. “Dat is ook wat het werk als developer zo interessant maakt. Elke keer weer een nieuwe uitdaging waar je jezelf volledig op kunt storten.” Michael houdt van projecten die hem uitdagen en waarbij hij weer kennismaakt met nieuwe technieken en programma’s. “Ook na tien jaar in het vak blijf je leren en jouw veelzijdigheid uit te breiden. Er is zoveel in de wereld van developers, dat je nooit alles in één keer kan leren.” Dat is ook wat hij aan andere developers wil meegeven. “Blijf bij je leest. Ga niet van alles door elkaar doen, maar zorg dat je doet waar je goed in bent en voor welke opdracht je wordt gevraagd.”

Aansturen en coachen

In de toekomst ziet Michael zichzelf nog steeds in de rol van programmeur. Zijn hobby heeft zijn werk overgenomen en dat vindt hij zeker niet erg. Hij wil het liefst als (lead) developer blijven werken en ook andere (jongere) developers aansturen en coachen. Bij System4 is hij een van de meest ervaren developers. In ons team werkt hij aan uitdagende projecten en kan hij met zijn kennis andere developers naar een hoger niveau brengen.

In 2019 zit hij zelfs al 20 jaar in het ICT vak. “Daar ga ik zeker nog vele jaren aan vastmaken, als developer is het werk te uitdagend en innoverend om te stoppen.”

Meer weten over de beschikbaarheid van Michael of wat System4 voor jou kan betekenen? We hebben developers in ons team op alle disciplines, geschikt voor senior, medior of junior functies. Neem contact met ons op voor de beschikbaarheid van onze developers.

Specialist in de spotlights Michael 4