Optimaal resultaat door meer werkplezier en focus

 

Kennismeeting System4: Inspiratiesessie door HR manager Marjoke

 

door | 03 december 2019 | Blog

Afgelopen donderdag hadden we alweer de laatste kennismeeting van 2019 bij System4. Onze HR manager Marjoke hield een inspirerende sessie over werkplezier, focus en resultaat behalen. Aan de hand van verschillende voorbeelden liet zij zien dat deze zaken invloed hebben op elkaar. Ook hebben we een aantal leuke oefeningen gedaan. Deze droegen alvast bij aan het werkplezier tijdens de presentatie.

Volop Discussie

Werkplezier is voor iedereen anders

Ook bij deze kennismeeting hebben we eerst lekker gegeten. Onze huiscateraar Proef! zorgde weer voor een smaakvol buffet met alleen maar verse ingrediënten.

Toen ieders maag gevuld was, kon de inspiratiesessie van Marjoke beginnen. Natuurlijk werd er ook volop gediscussieerd. Al snel bleek dat bijvoorbeeld werkplezier voor iedereen een andere lading heeft, maar hoe dan ook belangrijk is om een optimaal resultaat te halen. Zo haalt de een vooral plezier uit zijn werk wanneer hij kan samenwerken met collega’s. Een ander wil juist trots kunnen zijn op het eindresultaat en haalt daar voldoening uit. 

buffet kennismeeting Python @ System4

“Vergroot de kans op succes met een goede focus.”

Slide Presentatie Ruud om het verschil tussen PHP en Python

Goede focus maakt je productiever

Laat je niet afleiden

Door een goede focus te hebben, vergroot je de kans op succes. Hoe je dit het beste kunt bereiken, is eveneens voor iedereen verschillend. Dit kun je doen door bij lastigere taken even afgezonderd te gaan zitten voor opperste concentratie. Ook een opgeruimd bureau en het (tijdelijk) uitzetten van notificaties op je telefoon kunnen je helpen productief te blijven. Belangrijkste is dat je je niet laat afleiden. De beste methode daarvoor is afhankelijk van je eigen voorkeur. 

Om te ervaren dat het voortdurend wisselen van taken een negatieve invloed heeft op focus en efficiënt werken, hebben we ook een aantal oefeningen gedaan. Erg leuk om te doen. We moesten daarbij erg lachen. Dit droeg dan ook bij aan het werkplezier 😉

 

Balans tussen werk en Privé

Grote invloed op werkplezier

Een veelgehoorde reactie op de vraag wat de grootste invloed heeft op het werkplezier, is de balans tussen privé en werk. Dit vinden we zelf ook. Het eindejaarscadeau vonden we een goede gelegenheid om dit nog eens extra  te benadrukken.

Dit jaar kozen we voor een mooie laptoptas. Dat is het werkgedeelte. Voor de juiste balans hebben we de tas gevuld met een bon voor de bioscoop en al het lekkers dat daar bij hoort. We zijn benieuwd wat de favoriete film is van onze medewerkers. Zelf scharen we ons trouwens onder het motto Work hard, play hard. Een teamuitje in de vorm van een weekend Amsterdam leek ons dan ook wel een goed item om aan het eindejaarskado toe te voegen!

Python developer Ruud staat klaar om zijn presentatie te geven tijdens de kennissessie bij System4

developer worden?

Vind jij de juiste balans tussen werk en privé net zo belangrijk als wij?