Lunchen op het werk

door | okt 24, 2016 | Blog

Lunchen op het werk

12 uur: tijd voor de lunch. Het is druk, dus besluit je je boterham achter je bureau te eten terwijl een aantal collega’s lekker naar buiten gaat om ergens wat te gaan eten. Niet echt gezellig. Helaas blijkt achterblijven ook niet zo effectief voor je werkprestaties.

 

 

System4

Pauzes

Uit onderzoek blijkt dat een op vijf Nederlanders achter zijn bureau eet. De gemiddelde pauze van Nederlanders bedraagt slechts 26 minuten, terwijl werknemers in landen als Portugal en Italië al snel 50 minuten pauze nemen.

System4
Develop

De voor- en nadelen

Verder blijkt uit onderzoek dat werknemers die gezamenlijk eten, beter presteren. Brandweermannen die samen lunchten, scoorden dubbel zo hoog op samenwerking en groepsprestaties.
Hét voorbeeld voor gezamenlijk eten is Google, dat gratis maaltijden beschikbaar stelt.

Er zijn ook nadelen. Als bijvoorbeeld verschillende, onafhankelijke teams binnen een bedrijf werkzaam zijn die wel veel met elkaar te maken hebben, kunnen die teams te veel naar binnen gericht worden. Ook kunnen collega’s buitengesloten worden.
Bij System4 lunchen we met z’n allen op verschillende locaties rondom het bedrijf. Of we eten samen een boterham aan de eettafel om een sterke teamband te creëren.
Dat is nog gezellig ook.

Koffie