LARACON EU 2023

LARACON EU 2023

door | mrt 13, 2023 | Blog, Nieuws

De eerste System4 solo travel van het jaar!

Namens System4 mocht een van onze collega’s afreizen naar Lissabon, Portugal om meer te weten te komen over Laravel en aanverwante technologieën op de tweedaagse beurs genaamd Laracon EU. Verder was het doel om naast het leren van de vele Laravel technologieën, ook tot nieuwe inzichten te komen op basis van de conversaties met mede Laravel enthousiastelingen. Het was daarnaast ook de eerste keer dat Laracon EU werd gehost in Lissabon inplaats van Amsterdam. Het was in zijn woorden dan ook; “een reis om nooit te vergeten!”.

Vertrokken in zijn eentje vanaf het koude Eindhoven om uiteindelijk te landen in het warme Lissabon kan een System4 collega veel goeds doen. Maar in je eentje ontbijten kan best ongezellig worden, vooral als je de gezellige lunches van System4 bent gewend. Maar, voor onze sociale vlinder was dit natuurlijk totaal geen probleem want dan maak je simpelweg gewoon connecties voor het ontbijt.

zo gezegd zo gedaan.

Tijdens het ontbijt, nog voordat Laracon EU überhaupt was begonnen, had onze collega al connecties gemaakt met mede Laravel collega’s vanuit Engeland, Duitsland, Spanje en Montenegro.

Dit om gezamenlijk gedurende de beurs maar ook buiten de beurs activiteiten te ondernemen als een ware Laravel developer team.

Wel, moet er bij vermeld worden dat het hielp dat de host van het knusse hotel waar onze college verbleef, had vermeld dat de meeste gasten die aanwezig waren ook naar Laracon EU gingen. Dit hielp enorm met de connecties en het vinden van andere beursgangers. Van heerlijk eten in afgelegen visrestaurantjes tot en met het bezoeken van het Christus Koning standbeeld, onze collega heeft werkelijk waar genoten gedurende deze reis met anderen Laravel enthousiastelingen. 

OP ZOEK NAAR EEN LARAVEL TOPPER?

Eentje die jouw toffe project(en) tot de eindstreep kan trekken?

Neem dan contact met ons op!
Samen zoeken we voor jou de geschikte topper! Natuurlijk mag je ons ook bellen op 0413-319444!

LARACON EU

Maar naast deze ontspanning en genieten van Lissabon zelf, moest er natuurlijk ook geleerd worden, en geleerd werd er. Op 26 en 27 januari 2023 stond alles in het teken van Laravel en de bijbehorende technieken. Op Laracon EU was het dan vooral luisteren naar technische talks, om gedurende de aperitief momenten gezamenlijk met anderen te herstellen van alle informatie die zo net was voorgeschoteld. Alle talks waren enigszins gerelateerd aan Laravel, maar de onderwerpen die ze aansneden waren breed. Van business gerelateerd tot en met AI, alles kwam aan bod. Zo heeft onze college talks kunnen volgen over de mentale welzijn van een individueel tot en met het toepassen van AI binnen Laravel projecten.

Wat hij vooral heeft geleerd op basis van alle talks is dat je zichtbaarder moet worden als programmeur zijnde, zoals het meer moeten werken in de vorm van open source projecten of juist talks geven op basis van eigen kennis. Tevens, is de manier van hoe een talk wordt gegeven ook iets waar rekening gehouden mee moet worden. Zo was er een talk waarbij een dame “female dog“ bleef roepen gedurende haar talk. Dit om de censuur qua scheldwoorden op YouTube te ontlopen. Verder gooide diezelfde dame later schone wc borstels het publiek in.

IS LARACON EU AAN TE RADEN?

Laracon EU is dus zeker aan te raden aan andere solo reizigers, die wat van de wereld willen zien en nieuwe technieken willen leren. Onze college heeft dan ook zeker zin om volgend jaar weer naar Laracon EU toe te gaan. Het is een echte aanrader op meerdere fronten, vooral als je meer van Laravel wilt leren. Het bezoek aan de beurs was dan ook inspirerend of hoe onze collega het verwoordde informatief met een snufje gezelligheid.