Is jouw website al APK gekeurd?

door | sep 7, 2017 | Blog

Voor het ene bedrijf is de zomerperiode de drukste periode van de maand, voor het andere is het een periode waarbij het erg rustig is. Desalniettemin is het na deze periode voor iedereen een goed moment om eens te evalueren en te kijken hoe ze er nu voor staan. Ook een moment om naar jouw website te kijken. Je moet niet onderschatten dat de drukke decembermaand ook zo weer voor de deur staat!

Na de zomerperiode is het voor de meeste bedrijven een periode om alles op een rijtje te zetten, projecten af te ronden en te profiteren van de tijd die vrijkomt. Iedereen is weer volledig opgeladen, maar is jouw website er ook klaar voor?
 

is jouw website al APK gekeurd

“Is jouw website up-to-date?”

is jouw website al APK gekeurd

Minimaal maandelijks zou elke website een grote controle moeten krijgen. Een soort van APK voor websites, want de ontwikkelingen op het gebied van webdesign gaan snel. Is alles up-to-date? Zijn de pagina’s actueel, klopt de content nog? De techniek staat niet stil en regelmatig verschijnen er updates die het softwaresysteem met de nieuwste snufjes en beveiliging voorzien. Het is belangrijk om je website minstens jaarlijks te evalueren en waar nodig bij te werken. Wij helpen je daar graag bij. Wij kijken graag met je mee naar jouw website. Voor WordPress websites hebben we zelfs een update service beschikbaar. Hierbij kijken we met jouw website mee en zorgen we er voor dat het altijd de nieuwste plugins en software geïnstalleerd heeft. Zo zorgen we er voor dat jouw website beveiligd, snel en geoptimaliseerd blijft.

Waarom heeft jouw website een opfrisbeurt nodig? Dit zijn de vier belangrijkste redenen om jouw website bij te werken:

1. Veiligheid

We horen helaas vaak van aanvallen op websites. Hackers stellen websites op de proef ‘omdat het kan’ of om je hostingruimte te misbruiken voor het verzenden van spam. Om dit te voorkomen, moet je jouw website geupdate houden. Als jouw website enkele maanden niet is geupdate, kan dat al genoeg zijn voor hackers om de zwakke plekken op te zoeken. Vooral als je persoonsgegevens verwerkt (bijvoorbeeld mailadressen van klanten), is het belangrijk om dit te beveiligen. Een succesvolle aanval kan dan grote gevolgen hebben op de veiligheid van jouw bezoekers. Er bestaan hier zelfs hoge boetes voor!

2. Actualisatie

Bij het opfrissen van de website bekijk je ook elke pagina individueel. In de tussentijd zal er vast veel gebeurd zijn met het bedrijf. Kloppen de teksten op de pagina’s nog? Zijn er nieuwe diensten bijgekomen die belangrijk zijn om te benoemen? De website wordt dagelijks bezocht, het kan dan niet zo zijn dat het een hele tijd achter ligt op de actuele status van het bedrijf. Het bedrijf staat niet stil, dus de website ook niet!

3. Gebruiksvriendelijkheid

Een bijgewerkte website is ook een prettigere ervaring voor de bezoeker. Plugins zullen beter en sneller functioneren. Dat zal ook de laadsnelheid van de website ten goede komen. Pagina’s zijn sneller bereikbaar en de bezoeker wordt op deze manier spoedig bediend in hun zoektocht. Daarnaast kan er ook gekeken worden naar de invulling van de 404-pagina, de weergave op andere browsers of apparaten en of de huisstijl consistent is doorgevoerd over de hele website. Deze onderdelen dragen bij aan de gebruiksvriendelijkheid van de bezoeker, doordat ze de bezoeker helpen om aangenaam te navigeren op de website.

4. SEO optimalisatie

Een opknapbeurt voor een website is meer dan alleen de looks. Achterblijvend onderhoud leidt tot een lagere waardering van zoekmachines. Content kan gecontroleerd worden op SEO en waar mogelijk kunnen er nieuwe ideeen ontstaan, waarbij de website nog meer geoptimaliseerd kan worden. Waarschijnlijk is er bij het begin van de website gekeken naar zoekwoorden, waar op dat moment veel naar werd gezocht. Het is wijs om dit na een tijdje nogmaals te doen. Het zoekgedrag van bezoekers veranderd ook, dus misschien moet je zelfs op andere woorden jouw webteksten inrichten. Bekijk de nieuwe zoekwoorden en ga op je website na of er voldoende op deze woorden wordt ingespeeld.

Wij helpen je graag om jouw website op te frissen. Met onze ervaring op het gebied van programmeren, webdesign en SEO kunnen we jouw huidige website updaten, actualiseren en optimaliseren. Voor WordPress websites hebben we zelfs de update service in het leven geroepen. Neem contact met ons op, zodat we samen jouw website onder handen kunnen nemen.

Benieuwd wat wij nog meer kunnen betekenen op het gebied van SEO optimalisatie? Bekijk de website van ons creatieve broertje, Creative Studio. Creative Studio helpt je graag aan een betaalbare website met relevante bezoekers.