Behind the scenes:

BBQ & hackathon

door | jul 3, 2017 | Nieuws

Hackaton bij System4.B.V.

Dolor sit amet consectetur adipiscing elit

System4 organiseerde afgelopen donderdag een gezellige barbecue met hackathon. Het doel: in een paar uur samen een game maken. Is de missie geslaagd? Lees er alles over in deze blogpost.

Omdat onze medewerkers afwisselend op kantoor zitten en op locatie bij klanten aan IT-projecten werken, vinden we het belangrijk om regelmatig met het hele team bij elkaar te komen.

System4

“Voor ons team de uitdaging om in 1 avondje met z’n allen een Breakout game te maken”

Na een gezellige barbecue op het dakterras van ons nieuwe pand moest het echte event nog beginnen: de hackathon. Het team van System4 kreeg de opdracht om samen een Breakout game te maken in V-Play. Juist ja, een spel gebaseerd op de bekende arcade game van Atari uit de jaren ’70. Bij Breakout heb je als speler een paddle en daarmee moet je, zonder de bal te laten vallen, in het scherm alle blokken wegspelen om door te gaan naar het volgende level.

Voor onze crew de uitdaging om in een avondje een soortgelijke game te maken. De ene helft van het team richtte zich op het design, terwijl de andere helft aan de slag ging met het programmeren van het spel.

System4
Develop

Na een vergadering om de plannen te bespreken, gingen de 2 groepen van start. Een paar uur lang waren we bezig met de game. Het was een interactieve avond, waarbij we in een gezellige sfeer kennis hebben uitgewisseld met elkaar. Tijdens een volgende hackathon gaan we alle elementen bij elkaar brengen. We kunnen alvast 1 ding verklappen: kantoorhond Spike gaat de hoofdrol spelen in onze eigen game.

Bij System4 vinden we samenwerking en gezelligheid belangrijk. Daarom organiseren we zo veel mogelijk leuke events om de teamspirit te versterken. Wil je weten wat we nog meer doen? Houd onze blog in de gaten voor het laatste nieuws!

Koffie