Ervaren developers bij jou op de werkvloer

door | nov 23, 2017 | Nieuws

Vaak gebeurt het uitlenen van personeel op basis van een langdurige overeenkomst. System4 heeft de geschikte kandidaten voor je in dienst, maar stelt zijn kunde en kennis beschikbaar voor andere bedrijven. Zo kun je van hen gebruikmaken voor een bepaalde periode en is hij of zij niet onder contract van jouw bedrijf.

Bij het uitlenen van werknemers staat de betreffende werknemer niet op de loonlijst van de werkgever. De medewerker heet dan namelijk een vaste of tijdelijke arbeidsovereenkomst met de uitlener en de opdrachtgever heeft een contract met het bureau, maar niet met de werknemer zelf.

In het vorige blogbericht zijn we ingegaan op de voordelen voor de uitgeleende werknemer.

Ervaren developers bij jou op de werkvloer

“System4 heeft developers te leen die al ruime ervaring in het vak hebben”

Oplossing voor tijdelijke problemen

Ziektevervanging, speciale projecten, zwangerschapsverlof, verlengde proeftijd en bijvoorbeeld extra ondersteuning tijdens drukte zijn interessante situaties om aan het lenen van een werknemer te denken. Tijdelijke werknemers kunnen een frisse kijk hebben op de gang van zaken in jouw organisatie. Met hun ervaring in vele organisaties weten onze developers waar jouw organisdatie hulp bij nodig heeft en kunnen gewenste veranderingen doorvoeren.

Hoogopgeleid personeel

System4 heeft developers in dienst die al ruime ervaring hebben in het vak en op veel verschillende plekken hebben gewerkt. Het uitleenbureau biedt mensen aan waar het bedrijf vervolgens een sollicitatiegesprek mee heeft. Dan kunnen jullie allebei kijken of jullie willen samenwerken. Zo kun je gemakkelijk en snel aan hoogopgeleid personeel komen. System4 kijkt van te voren of er een match mogelijk zou kunnen zijn en biedt een medewerker aan die aansluit bij de wensen van het bedrijf. Dit bespaart het bedrijf ook veel tijd en moeite in de sollicitatieprocedure.

Geen risico’s

Voor een bedrijf is het lenen van medewerkers een prima manier om tijdelijke flexibele krachten in te huren, want risico’s zoals ziekte en ontslag zijn voor de uitlener. bovendien is het uitlenen van werknemers echt een flexvorm voor hogeropgeleiden. Bedrijven willen een bepaald kennisniveau en flexibiliteit, System4 kan ze dat bieden. Daarnaast hoeft een organisatie de geleende werknemers niet te ontslaan als het minder goed gaat met het bedrijf.

Nadelen

Het uitlenen is wel duurder ddan het inhuren van het personeel via een uitzendbureau. Omdat het detacheringsbureau het werkgeversrisico draagt, zal deze een deel van het risico opnemen in het uurtarief dat voor de werknemer is afgesproken.

Daarnaast zijn de uitgeleende werknemers niet volledig gecommitteerd aan het bedrijf. Ze weten dat hun dienstverband voor tijdelijk is en dat er een einddatum aan de samenwerking zit. Ook kennen ze de cultuur, collega’s en werkzaamheden van je bedrijf minder goed. Het kan daarentegen wel positief werken om de uitgeleende werknemer een gedegen inwerktraject te geven en hem/haar de ruimte te geven om te wennen aan de nieuwe werkomgeving.

Onze developers staan te springen om nieuwe opdrachten en projecten en kijken uit om voor jouw organisatie een toegevoegde waarde te leveren. Is jouw organisatie op zoek naar een tijdelijke werknemer die je een stap verder kan brengen? Neem contact met ons op en vraag naar de beschikbaarheid van onze developers.